5 de Novembre 2023

La Garriga

REGLAMENT Marxa Nòrdica

La Garriga, 10 de juliol de 2023

1. Cursa oberta a corredors/es majors de 16 anys que acceptin i respectin tant la distància com aquest reglament.

2. L’organització podrà modificar el recorregut per causes alienes o de força major.

3. La sortida i l’arribada serà a l’àrea del pavelló de Can Noguera

4. Horari: Les 2 curses sortiran a les 10:05, just desprès de la darrera sortida de la saligarda trail de 13km.

5. Les inscripcions es tancaran el dia 2 de novembre a les 00:00 hores o en arribar als 200 inscrits entre totes dues curses

6. L’ús del xip és obligatori per poder participar a la cursa. El xip es facilitarà al dorsal per a tots els corredors.

7. La inscripció inclou els 3€ de l’assegurança d’accidents obligatòria per a tots els participants, contractada per l’organització. Si ets federat inclou la teva llicencia en el formulari d’inscripció

8. Hi haurà 1 avituallaments líquids i sòlids per la cursa.

9. Esmorzar-Parrillada, beguda i bossa d’obsequi per a tots els corredors i corredores amb una samarreta exclusiva Saligarda Trail

10. Premis i classificacions:

    • Els tres primers ABSOLUTS masculins general  10k
    • Els tres primers ABSOLUTS femenins general  10k
    • 1er i 1a ABSOLUTS (cursa  5k)

11. Els participants a les curses permeten, explícitament, que el seu nom, cognoms i sexe apareguin a les llistes tant d’inscripció com a les llistes dels resultats. En el cas dels menors d’edat (16-17 anys) els pares o tutors, al moment de fer la inscripció, accepten que els noms i edat dels menors apareguin a les llistes de les classificacions.

12. El dorsal ha de ser visible i és personal i instransferible. Qui no el dugui o el porti malmès no entrarà a la classificació i, per tant, no optarà a cap tipus de premi. És obligatori l’ús de sabatilles esportives de tipus trail que cobreixin totalment el peu. No es permet el calçat minimalista. Els bastons hauran de ser homologats

13. La comissió organitzadora podrà advertir o sancionar tot aquell/a atleta que es mostri despectiu o incorrecte amb l’organització i/o els/les altres atletes.

14. Les reclamacions es faran per escrit un cop acabada la cursa i la decisió de l’organització serà inapel·lable.

15. L’organització declina qualsevol responsabilitat pel que fa als accidents o altres perjudicis que es puguessin donar, abans, durant o després de la cursa. Durant la cursa, ometre el deure de socors a un altre persona serà motiu de desqualificació.

16. Tot/a marxador que no hagi complert el recorregut o se li comprovin irregularitats serà desqualificat/da. Els arbitres desqualificaran als marxadors que incompleixin el reglament.

17. En cap cas es retornaran els diners de la inscripció, ni tan sols en el supòsit d’haver de suspendre la cursa per mal temps o per situació sanitària. La bossa del corredor i/o obsequis solament s’entregaran el dia de la cursa, si un corredor/a inscrit no pot participar els podrà recollir presentant el seu dorsal el dia de la cursa.

18. No es permet córrer amb mascotes per seguretat de tots els corredors (excepte gos pigall)

19. La comissió organitzadora desqualificarà tot aquell/a atleta que es mostri irrespectuós/a o incorrecte amb el medi ambient i l’entorn natural pel que transcorre la cursa

20. Pel sol fet de participar s’accepta el present reglament. Tot allò que no sigui contemplat en el reglament de les curses de marxa nòrdica de la FEEC (www.feec.cat) serà resolta a criteri de l’organització

21. Técnica:

21.1 No està permès córrer, trotar ni saltar. En tot moment hi ha d’haver un peu i el bastó del costat oposat tocant a terra.
21.2 El bastó entra en contacte amb el terra al mateix temps que el taló oposat.
21.3 El bastó mantindrà en tot el moviment d’impuls la mateixa inclinació diagonal respecte el terra.
21.4 Utilitzar els bastons de tal manera que les puntes dels mateixos no es claven en cap moment per davant del taló del peu avançat, ni per darrera del taló del peu de darrera.
21.5 Assegurar-se de que els braços i les cames es mouen alternativament de manera natural. Els colzes han de superar la vertical del cos tant en el moviment del braç endavant com en el moviment cap a enrere.
21.6 El centre de gravetat no s’ha de baixar de forma anormal.
21.7 Ha d’existir un impuls actiu a través dels bastons per propulsar el cos cap endavant. Al impulsar-se a través del bastó, la mà ha de sobrepassar la cintura cap enrere.
21.8 Assegurar-se de que l’empunyadura del bastó s’allibera parcialment únicament al final del braceig en el moment de la impulsió.
21.9 Els participants han d’utilitzar els bastons en tot moment exceptuant les zones d’avituallament (amb les regles específiques) i aquelles zones on, per seguretat, estigui senyalitzat que no és necessari utilitzar els bastons.
21.10 Els participants no han de bloquejar el pas d’altres participants.
21.11 Totes les persones competidores han de socórrer o ajudar a qualsevol altra participant en cas que ho necessiti (caigudes, marejos, cops de calor, etc.)

22. Material i equip: Durant la competició totes les persones inscrites han de dur el material i equip esportiu necessari i adequat a la prova segons la meteorologia del dia de la cursa. L’organització, pot determinar l’ús obligatori d’algun material.

22.1 Bastons

22.1.1 És obligatori l’ús de bastons específics de marxa nòrdica amb un fiador o dragonera que permeti el control total del bastó.
22.1.2 No es permet competir amb bastons d’esquí, senderisme o qualsevol altra modalitat esportiva.
22.1.3 En alguns circuits, o trams de circuits, pot ser obligatori l’ús dels pads de goma.

22.2 Equip

22.2.1 Serà obligatori l’ús de calçat esportiu adequat a l’itinerari de la competició.
22.2.2 La roba esportiva ha de permetre realitzar correctament la tècnica i ser adequada a la meteorologia del dia de la prova.
22.2.3 No està permès l’ús de complements com motxilles o ronyoneres per avituallar-se.
22.2.4 Es poden utilitzar elements complementaris com: ulleres de sol, gorres, viseres, cintes per la suor, polaines, dispositius GPS, cintes de freqüència cardíaca i bossa o similar per portar els tacs de goma en cas que sigui necessari per el tipus de circuit.
22.2.5 No està permès l’ús d’auriculars per escoltar música, ni indicacions per radio. Únicament es permet l’ús d’audiòfon acompanyat de la certificació mèdica.
22.3 Supervisió i control del material i ajudes
22.3.1 Abans d’entrar al recinte de sortida es comprovarà el dorsal i el material.
22.3.2 Només està permès el suport o ajuda externa per substituir o reparar material en la zona tècnica habilitada i en la zona d’avituallament.
22.3.3 El material que portin les persones de suport que entren a la zona tècnica també serà verificat en el moment d’accedir en aquesta zona.
22.3.4 Davant de qualsevol eventualitat fora de les dos zones habilitades per rebre suport, el marxador podrà desfer el tram recorregut fins arribar a la zona habilitada anterior. I una vegada solucionat el problema reprendre la competició des de la zona tècnica o d’avituallament on es troba.

23. Drets d’imatge: els/les participants de les dues curses autoritzen l’organització i els seus patrocinadors a utilitzar i publicar lliurement qualsevol fotografia o vídeo gravat en el context de la cursa

24. Més informació a la nostra web.: https://saligardatrail.lestortuges.cat

Comparteix